Серед нагороджених до Дня Соборності України є п’ятеро прикарпатців

90-річного прикарпатця Степана Петраша нагородили орденом “За заслуги” з нагоди Дня Соборності України. Про вручення державної нагороди нашому земляку повідомляють на офіційному сайті Президента України Петра Порошенка.
Степан Петраш воював у складі Української Повстанської Армії, за що був засуджений радянською владою до 10 років позбавлення волі. Відбував цей вирок чоловік у Воркуті, де у 1953-у році взяв участь у повстанні. Степан Петраш був звільнений у 1954-му, але в Україну повернувся лише через 19 років. Із 2000-го року прикарпатець очолює станицю ветеранів ОУН-УПА Калущини. Проживає в Калуші, є почесним громадянином цього міста.
Інша добре відома жителям Прикарпаття людина, яка тривалий час проживала і навчалася в Івано-Франківську, співачка Тіна Кароль, до Дня Соборності отримала почесне звання народної артистки України. Петру Прокопіву, доценту кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, з нагоди свята присвоєно звання “Заслужений діяч мистецтв України”. Олександру Ігнатюку, начальнику відділу містобудування та архітектури Верховинської районної державної адміністрації – почесне звання “Заслужений архітектор України”, Олені Здольник, керівнику народного аматорського ансамблю танцю “Горянка” Надвірнянського районного будинку культури, – “Заслужений працівник культури України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *